Op gas koken heeft niet de toekomst. We moeten in Nederland van het aardgas af. Het is slecht voor ons klimaat en dus onze leefomgeving. Daarom is elektrisch koken op bijvoorbeeld een inductiekookplaat een slimme eerste zet. Check voor de aanschaf van je nieuwe inductiekookplaat wel even welke energie-aansluiting je nu hebt. Want dat kan je nu simpel zelf.

Check de capaciteit van je energie-aansluiting

Het doel is dat we met z’n allen richting een klimaatneutraal Nederland bewegen voor 2050. Jij kan daar zeker ook je steentje aan bijdragen. Kook jij nog op gas, zet dan de slimme stap naar elektrisch koken.  Om te weten of je elektrisch kan koken moet je eerst weten wat de capaciteit van je energie-aansluiting is. Een energie-aansluiting is de verbinding tussen het energienet en de meter in je meterkast. De aansluitwaarde bepaalt hoeveel gas of stroom door je aansluiting kan: de capaciteit van je aansluiting dus. Check dus zelf eenvoudig online wat de capaciteit van jouw energie-aansluiting is. Vul je postcode, huisnummer en laatste 6 cijfers van je meternummer in om jouw capaciteit op te vragen. Als je te weinig capaciteit op je energie-aansluiting hebt voor de inductiekookplaat dan loop je de kans dat de stoppen doorslaan. Daarom is het belangrijk dat je eerst jouw energie-aansluiting checkt.

Duurzame energievoorzieningen

Het realiseren van duurzame energievoorzieningen is erg belangrijk en heeft een grote impact. We moeten van het gas af. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder over de visie en rol van netbeheerder Liander op aardgasloos wonen.